Cashout Churp-Churp !!!

Views


Assalamualaikum. . .hai semua. . .ini adalah satu entry yang mizs baru nak update setelah 3 minggu belajar di TATIUC atau nama glamor nye TERENGGANU ADVANCE TECHNICAL INSTITUTE UNIVERSITY COLLEGE. . .xde idea sangat nak update blog sekarang nieyh sebab kepala otak ni sebok fikirkan pasal study jerk ( acecece, hahaha ). . .sekarang tengah happy sebab duit CHURP-CHURP dah masuk dalam acc. . sebenarnye dah lame masuk tapi baru sekarang ada kesempatan untuk update blog. . soo tanpa melengahkan masa lagi mai sini semua chek na tunjuk kat hampa semua naaa lagu mana cek churp-churp tuh. . (kedahh maii) hahaha. . .

(ni lha cek yang mizs terima daripada churp-churp tuh)

(ni invois dari HSBC kepada mizs)

atotototo, suka hati bukan main tau x? hehe. . kepada korang yang tak percaya yang churp-churp ni boleh buat duit poket tu terpulang lha. . .tapi bagi sape2 yang ingin mencuba boleh lha KLIK DISINI dan SELAMAT MENCUBA!!!


P/S : kalau ada yang tak faham boleh pm mizs kat FACEBOOK yer. . .pm = private message. . byeee. . SAMBIL BLOGGING SAMBIL BUAD DUIT !!!

Xcited Nak Mampos !!!

Views
Assalamualaikum. . .Hai korank. . hehehe, happy pulak rase malam nieyh, ingat dah nak bersara daripada main blog nieyh sebab tu la dah lame giler kot tak update. . haha. . btw an,THANX U SOO MUCH kepada semua follower mizs sebab masih sudi follow blog usang mizs nieyh. . harap korank takkan pernah jemu singgah blog mizs nieyh sambil-sambil tuh buad amal sikit kan. . klik iklan2 NUFFNANG,CHURP-CHURP yang ada kat bahagian atas ENTRY nieyh. . .

mizs nie sebenarnya xcited gyler nak g sambung blaja. . nak tengok bukti nyer tak? hahaha. . . nanti lha mizs tunjuk gambar nyer. . hehe, mizs ambil jurusan COMPUTER NETWORKING di TATIUC @  Tati Advanced Technical Institute University College. . dengar macam susah je kan,tapi takpe. . .di mana ada kemahuan di situ ada jalan. . kan3?? nah. . amekkauuu. . .


psttt : abaikan background or underground( hahaha,underground pon bolee)


nampak?? hahaha, bapak besar kot beg nyer, nie pon xcukup lagi nieyh. .banyak lagi yang tak letak,beg kecik tu semua letak baju kurung mizs. . yang besar tu pulak macam2 mizs letak. . fuhhhh,ni baru lha nama nyer semangat !!! SEMANGAT !! kan ?? 

ok lha. . mizs pon da tak tahu nak merapu ape malam nieyh soo mizs nak out da, ntah bile pulak lha ad entry baru kan. . hehe

Akhirnya !!! Love U Churp - Churp

Views
Assalamualaikum. . .hai semua bloggers. . .hari nie mizs nak buad entry pasal churp-churp lha. .sape yang suke tentang churp-churp dan dah buad acc nieyh angkat kaki cepat-cepat. . .hehehe. . btw mizs nak bagitahu yang mizs dah klik CASHOUT dah earning churp-churp nieyh. . tak sabar punye pasal kan. .nak tengok ke?? hehe. . 

ciput je kan. . .hehe. . btw boleyh tolong tak ??

klik nieyh. . .


sape yang dah klik bagitau lha yer,n kalau nak suruh mizs klik awak punye iklan komen je kat entry nieyh. . tapi jangan tipu plak yer. . .alhamdulillah. .sekarang nieyh nak tunggu cek dari churp-churp sampai kat umah jer. . .hehe

ramai yang cakap SAYS.MY lagi senang nak dapat earning,tapi mizs lagi suka main churp-churp. . sebab mizs belum cukup ilmu tentang SAYS.MY nieyh. . tak percaya ke? hadooii korank nie. . nah amekkau. . 


yang ni lagi ciput tau x?? hahaha. . .serius mizs tak reti nak main bende alah nieyh. . huhu. . ntah bila lha dapat merasa earnings SAYS.MY nie. . .btw mai tolong lagi sekali yer. .

klik nie

Tempat mana Mizs Akan Sambung Study??

Views

Assalamualaikum

Hai semua warga bloggers. . sihat ke x? sory lha yer. . mizs da lame gyler tak update blog. . .tak tahu lha nak update ape,sebab mizs bukannya bloggers macam LYSSA FAIZUREEN, ABG BEN ASHAARI, YUYU ZULAIKHA, IQBALZACK n bloggers femes yang lain tuh. . .sekarang nie nak sambung blja lagi lha banya tak update. . tapi mizs ucapkan jutaan terima kasih kepada FOLLOWERS mizs sebab still follow blog berhabuk nieyh .. paling last post mizs di "publish" kan pon 5 mei 2012. . .huhu,sekarang ni da 23 mei 2012,lame kan. . alaa biaso lettuw. .. 


okeyh. . .sekarang nie mizs nak share lha sikit tempat belajar mizs kat mana,nak tau tak??alaaa. . nah. . .

logo


shantekk tak??

hehehe,tapi sayang. . mak x bagi g sana sebab jaoh sangat,hadoyaaii. . baru je ingat nak jumpa ngan awok2 PAVI,kih3. . .takde r.. ni haaa tempat sebenar mizs nak sambung blja,konform lha korank tak tau tempat nieyh kat mana. . nama tempat tuh TERENGGANU ADVANCED TECHNICAL INSTITUTE UNIVERSITY COLLEGE (amekkau,panjang nak mampos nama nyer haa) @ TATIUC (nama singkatan). Dah nama pon tempat nie ada kat terengganu,memang lha warga KL, SG.PETANI, PERLIS, mana2 jela,tak tau kan. . .tanak cakap banyak juz nak share gambar  tempat mizs akan sambung blja.. 




tak sabar weyh nak g blja. .mizs akan amek DIPLOMA RANGKAIAN KOMPUTER di sana nanti. .mizs nak tahu suasana blaja n semua2 lha. . huhu,doakan mizs dapat blaja dengan semangat n terus majukan diri mizs. . n tolong doakan agar mizs dapat habiskan 6sem selama 3 tahun berada di TATIUC nie membuahkan hasil. . .AMIN. . . ok lha korank,terima kaseh tau sebab support blog mizs yang kuno nieyh. . 

p/s : mizs akan g daftar 4 Julai 2012,lambat lagi kan. . hehe

Cara Terpantas Report Facebook Orang Yang Telah Meninggal Dunia

Views
Assalamualaikum. . hari nieyh saya nak share sikit ilmu pengetahuan dengan korank. . bagi sape-sape yang telah kehilangan ahli keluarga,rakan,bf atau gf tetapi facebook mereka masih lagi terbiar,korank boleh menggunakan cara ini untuk menutup terus account facebook mereka,ini adalah salah satu cara untuk kita membantu arwah2 yang telah meninggal dunia khusus nya orang yang mendedahkan aurat di facebook. . .sekurang-kurang nya apabila kita melakukan sedemikian arwah akan tenang di alam barzakh. . 




1. Masuk ke laman web ini
http://www.facebook.com/help/contact/?id=305593649477238

2. Korank akan jumpe gambar macam dibawah. . .
ikut step seterusnya. . 

3. Taip nama arwah seperti yang tertera di facebook
cth : "makhluk ciptaan Allah"

4. Masukkan emel arwah
cth : makhlukciptaaan_allah@yahoo.com

5. Masukkan link facebook arwah
cth : http://www.facebook.com/makhlukciptaanallah
cth : http://www.facebook.com/profile.php?id=10930324810757771110

6. Pilih satu
* Immediate family (spouse, parent, sibling, child)
* Extended family (grandparent, aunt, uncle, cousin)
* Non-family (friend, colleague, classmate)
* Other

7. Bukti kematian

8. Akhir sekali pergi ke requsted action dan klik pada memorialize account

9. Tekan Send@ Hantar
            

Tutorial Scrollbar

Views
Assalamualaikum. . hari nie manja @ mizs azney nak ajar cara korank buad scrollbar,alaa. . yang tomey2 tuh. . asal plak aq guna balik nama panggilan manja nieyh?haha. . sebab tadi ad orang pm kat facebook tanya manja @ mizs kenapa pergi tukar nama jadi mizs?tak best lha kata nya,soo dy nak mizs tukar balik nama kepada nama manja,oke2. . thanx yer sebab mengikuti perkembangan manja  mizs. . mulai hari nieyh mizs tukar nama kepada manja balik yer. . hehe. . ok lha. . bukan nak bercakap pasal nama manja sekarang nieyh tapi pasal tutorial nieyh haa. . jom ikut step dibawah. . . 

1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates
2. Tekan CTRL+F secara serentak atau F3 dan cari kod di bawah :
]]></b:skin>
3. Copy code nie plak
::-webkit-scrollbar {height:12px;width: 12px;background: #ffffff;}::-webkit-scrollbar-thumb {background-color: #ff3399;-moz-border-radius: 10px;border-radius: 10px;border: 1px solid #ffffff;

4. Pastekan code yang korank copy di bahagian ATAS code yang korank cari tadi iaitu 
]]></b:skin>
5. Sekarang tukar warna scrollbar mengikut citarasa korank. .

# Warna Merah : Warna background scrollbar
# Warna Biru : Warna Scrollbar

6. code warna boley dicari disini TEKAN LAJU-LAJU

7. Dah siap ubah semua preview dulu then baru lha klik button save

P/S : tolong klik jup. . 

SELAMAT MENCUBA!!!

Segmen : Get The Follower

Views
assalamualaikum. . hai semua.  .dah lama mizs tak buad segmen kan,update blog pon da jarang gyler,maaf lha yer. . terlalu sibuk,sekarang nieyh nak buad segmen,agak2 ade ke yang nak join. . mizs ingat nak buad Giveaway sikit,hadiah nyer keychain owl,comel sangat2 tapi sayang memory card mizs rosak lha..xleyh na upload. . antara hadiah yang mizs akan bagi untuk follower mizs ialah :



lagi satu keychain ta dapat nak upload disebabkan kerosakan memory card. . huhuh. . oke lha,tamau cerita panjang2. . soo sape nak join meyh baca syarat2 dibawah :

SEGMEN : GET THE FOLLLOWER
  • letak HEADER buruk mizs sebagai banner ok
  • FOLLOW blog ini dan ini (WAJIB)
  • LIKE ini dan ini (WAJIB)
  • FOLLOW ini (suke aty korank lha nak follow ke x,xwajib)
  • ADD mizs di facebook
  • tarikh tamat 05.05.2012
p/s : mai lha join ramai2. . .jangan lupa tag 3orang kawan korank dan let them know okeyh. . 

oke lha,nak buad hadiah untuk giveaway yang bakal mizs buad,insyaallah akan lancarkan giveaway yang tak seberapa tuh nanti. . .



Comel tak Shoutbox Baru Mizs???

Views
shoutbox asal

kali kedua

las (tapi macam tak lawa jer)

nak tau x sape yang berada di muka shoutbox mizs nieyh?ofcoz lha my hubby mubby. . hik hokk. . love u mohd khairy bin ramly. . sayang kau ketad2 tau x???!!! i love u so damn much bie. . .

p/s : apesal ko nampak ngemox lak dalam gambar shoutbox nieyh haa bie?hehehe. . . 

Adeq Mizs !!! OH TIDAK !!!

Views
Assalamualaikum . . .
Hai semua bloggers. . .erm,dah lama betul mizs tak update entry kat blog nieyh,bosan + dengan tak tahu nak update pasal ape. . soo sekarang nieyh ada satu benda yg mizs na bagitau korank nieyh. . hurm. . adeq mizs,nama nadzliyatul balqis. . erm. . ni gambar dye. . 


comel kan?haha. . .ape pon yang korank nak cakap mizs tetap nak cakap adeq mizs cantik + lawa. . tapi sayang,dye patah tangan. . macam nieyh. . .

Hari tuh,dy duk maen kat skola,maen ape pon mizs tak pasti. .then dy terjatuh . . . .mizs pon g amek dye kat skola sebab umi mizs kol cakap adeq jatuh kat skola. . .sumpah kesian bila tengok dye terbaring macam orang baring kat hospital tuh. . .malam lepas dye terjatuh tuh,family mizs kecuali mizs g hospital dungun untuk cekidout pasal tangan adq mizs nieyh. . .pastu doktor tu cakap tangan adeq mizs juz terseliuh,takde pape yang "TERUK" pon.  .

dah berapa minggu dye sakit,las2 umi tak puas hati. . umi pergi balik hospital. . tapi kali nieyh hospital ketengah jaya,then pas balik uma doktor kol cakap adq patah tanga. . ya allah,kesian sangad2. . dah berapa minggu dye tahan sakit hanya disebabkan seorang doktor bodoh di dungun tuh yang cakap adeq mizs takde pape yang teruk menimpa. . umi mizs sampai menitiskan air mata sebab tahu anak dye kena macam tuh,umi tetepa redha bila tahu anak dye patah tangan tapi yang mizs tak puas hati doktor at dungun cakap adeq mizs hanya seliuh tangan xde benda yang perlu dirisaukan. . bangsat tol. . grrr. . .

p/s : sorry entry panjang sebab tak puas hati dengan doktor vavi tuh. . .tolong doakan adeq mizs baik2 jer. . .plezzzz,mizs perlukan sokongan daripada korank. . .

Fuh !!! Malas Nak Blogging Daaa. . . . . .

Views
Assalamualaikum. . .

Hai semua. . .ya allah. . .dah berapa lama mizs tak hupdate blog nieyh haa??? da dekat sebulan kot,maklum lha. . terlalu sibuk lha korank. . lagipon xde idea nak update ape. . sekarang nieyh modd nak blogging pon da kurang disebabkan order customer yang berlambak,memang tak sempat lha nak update blog nieyh. . . .tapi kadang-kadang ada jugak teringat kat blog usang nieyh. . huhuhu,dah berhabuk bukan main lagi blog mizs nieyh kan. . ???

erm. . . mizs pon xtau nak update entry ape nieyh,tapi tadi mizs baru je kemaskini blog kedua mizs. . .jom lha g baca apa entry yang mizs dah buad kat sana,tu pon kalau korank sudi lha. . cube klik sini kejup. . klik erq. .sebab kat situ ada rahsia yang ohsem sangat-sangat. . harap-harap biznes mizs nanti makin maju lha. . .korank jangan lupa datang jenguk-jenguk lha blog kedua mizs tuh,kesian kat die. . .

jom baca entry2 ini. . .
fuh. . .amacam?kalau dah baca tu,ada x iman korank tergugat?ok. . xde eq?(sedih nyerr mizs) . . hehe,btw. . kalau korank nak tengok hasil kraftangan mizs,meyh lha datang kat FANPAGES ACC dan lihat lha perkembangan ACC setakat nieyh,kalau na order boleyh post jer dekat wall page ACC yer. . xpon korank boleyh contact mizs di . . . .014-8486478. . 

ok lha. . setakat nieyh je entry kali nieyh,mizs nak sambung siapkan tempahan yang tertunggak,100pcs keychain woooo. . penad beb. . .

BEN ASHAARI DAN RAKAN BOGGER

Views
BEN ASHAARI

soalan :
Anda ternampak seorang rakan anda sedang makan di sebuah gerai , kemudian anda menyapanya. Soalannya , apakah ayat pertama sekali yang akan anda lafazkan ?

jawapan :
assalamualaikum,erh awak datang dengan sape?boleh saya join sekali?hehehe . .

Saya Mintak Maaf Sangat-Sangat

Views
Assalamualaikum. . 

Hurm. . hari nieyh perasaan sedih menyelubungi diri mizs. . mizs tau mizs banyak buad salah. . mizs banyak buad dosa. . mizs mintak maaf kat korank semua. . mizs nak mintak maaf pada orang2 yang berikut

1) Adi Khairul Adhwa @ Bf Mizs  : 

awak,sy tau sy banyak buad salah kat awak.  banyak buad awak sakit hati. . tapi kali nieyh saya tetap dengan pendirian saya,lebih baik kita putus daripada teruskan hubungan nieyh. . saya sangat-sangat lha sakit hati dengan kata-kata yang akak awak lemparkan pada saya. . yer,betol jugak cakap akak awak tuh,saya belom tentu lagi jodoh awak. . . .banyak lagi pompuan kat luar sana yang syok kat awak. . 

awak kan nsem,sekali petik 10 yang datang. .soo tolong tinggalkan diri saya yang serba hina dan serba kekurangan nieyh. . lebih baik kita PUTUSKAN HUBUNGAN KITA,saya nak cuba hidup SINGLE dan teruskan cabaran hidup yang mendatang dengan tabah. . saya nak fikir tentang masa depan saya jer sekarang nieyh,nak pikir kat mana nak sambung blaja,banyak sangat nak fikir. . 

2) Rochelle
Deq,akak mintak maaf sebab cakap adeq bukan2. . bukan adeq sorang je yang kena maki hari nieyh. . maklum lha. . .bila sindrom pompuan dah tibe memang macam nieyh deq. . suka marah orang tak tentu fasal. .akak tau akak salah sebab cakap adeq miskin,cakap adeq bengong. . akak mintak maaf sangat2. . tapi ape yang akak cakap tuh betol,kenapa adeq nak tacink2 sangart sebab tuh??akak juz bagi pendapat n post kt group tuh supaya jangan post iklan churp2 kat group,kat wall fanpage org n larangan2 dlm main churp2. . tapi adeq xnak dengar. . adeq kira adeq da pandai. . ok xpe,akak leyh terima. . 

3) Semua orang
Mizs nak mintak maaf kepada semua rakan-rakan mizs di facebook jika mizs ada terkasar bahasa dengan korank,mizs pon nak mintak maaf dengan rakan-rakan blogger,twitter n kalau sape-sape lagi yang terasa dengan sikap mizs yang kurang matang nieyh. . mizs mintak maaf secara terbuka sekarang nieyh,korank nak cakap mizs nie muke tak tau malu ke hape ke lantak lha. . yang penting korank maafkan mizs. .

p/s : mizs berharap sangat2,korank yang mizs senaraikan tu baca entry mizs yang nieyh. . .jujur dan ikhlas dari hati mizs. . mizs adalah manusia yang sering melakukan kesilapan. . assalamualaikum

Hadiah Ga Mizs Beranjak Tempat

Views
Assalamualaikum. . 

Hai korqank semua,hari nieyh nak update entry terpendek bole x?ok. . disebabkan pemenang GA mizs yang pertama tu xnak hadiah tu n tak bagi detail kat mizs,sooo pemenang tempat kedua akan naik kepada tempat pertama,pemenang tempat ketiga akan naik pada tempat kedua. . sooo. . ada 2 pemenang je. . .len kali dah malas r buad contest sebab xde yang nak kan hadiah tuh. . ok lha. . .petang esok mizs postkan yer. . bye

SEGMEN : Saya Suka Doodle

Views
Assalamualaikum semua

Hai. . disebabkan nak join dengan cepat sebab takot tak terpilih so mizs taknak cakap banyak. . nak join klik banner ok. . klik sini kejup

nama : Azney Cute Craft
warna : oren

tag
awak & awak
 
BYE !!!

CONTEST LIKE & MENANG !!!

Views
Assalamualaikum

Hai semua. . . .haaa,seperti yang mizs janjikan,mizs nak buad contest yang boleh dikatakan gempak kot. . erm ntah lha,gempak sangat ker?lantak lah. . okeyh lha. . sumpah malas sesangat nak menaip entry hari nieyh,soo mizs nak share jela contest apa yang mizs buad tuh

(klik untuk join)

ok,sape yang teringin nak dapatkan salah sekor angry bird tuh,meyh lha join yer. . lagi cepat anda join lagi cerah peluang anda untuk menang 

Sila Tuntut Hadiah Korank

Views
Assalamualaikum. . 

mizs xnak bercerita panjang pasal nieyh. . mizs juz nak suruh pemenang GA mizs tuntut hadiah korank sebelum 25.03.2012. . jika tidak dituntut mizs akan cari pemenang lain. . .harap maklum. . 

pemenang pertama
http://mamaishazah.blogspot.com/2012/02/1st-giveaway-by-mizs-azney-azney-cute.html 

pemenang kedua
http://memories-si-akma.blogspot.com/2012/02/1st-giveaway-by-mizs-azney-azney-cute.html 

pemenang ketiga 
http://cempakakuningku.blogspot.com/2012/02/1st-giveaway-by-mizs-azney-azney-cute.html 

p/s : ke korank memang tak berminat dengan hadiah yang mizs tawarkan?hurm. . . xpe r. . mizs tau hadiah yang mizs bagi tak gempak kan??ok2. . .xpe lha. . bye

pm mizs dekat fb yer
http://www.facebook.com/Norazne94 

atau anta detail di nom fon mizs 0148486478
nama penuh : ?
pemenang ke berapa : ?
alamat : ?
nombor handphone : ?

Wang Tunai RM5000 untuk Blogger

Views
Wang Tunai RM5000 untuk Blogger 
  • Program Wang Tunai RM5000 ini hanya dibuka untuk 100 blogger terawal yang berdaftar sahaja. Cara berdaftar adalah rakan blogger hanya perlu buat post tentang program RM5000 dan linkkan ke laman post ini dengan tajuk “Wang Tunai RM5000 untuk Blogger”. Sila nyatakan link URL post tersebut di ruangan komen di bawah. Jika terpilih, Rakan blogger akan diberitahu melalui email dan akan disenaraikan melalui post khas.
  • 100 blogger yang terpilih akan bersaing sesama mereka untuk menjadi Top 10 Referrrel ke blog ini iaitu 10 blog yang membawa trafik tertinggi ke blog BloggerWanita.com dengan mengikut pengiraan Google Analytic. Saingan rakan blogger tidak banyak untuk berpeluang mendapatkan wang tunai ini.
  • Setiap satu trafik yang disumbangkan ke blog BloggerWanita.com akan dibayar sebanyak RM0.05. Jika rakan blogger mampu membawa 10000 trafik ke blog ini, maka bayaran pada bulan tersebut adalah RM500 ( RM0.05 X 10000) dan seterusnya.
  • Terbuka kepada semua warga Blogger di Malaysia, tidak kira lelaki atau perempuan dan tanpa mengira status pagerank atau Alexa Rank.
  • Bayaran wang tunai akan dibayar pada 1hb hingga 7hb setiap bulan ke akaun Maybank secara online. Bank lain masih diterima jika tidak memiliki akaun Maybank.
  • Program RM5000 adalah fasa pertama yang akan dilancarkan pada 1 April 2012 sehingga RM5000 tercapai untuk diberikan kepada blogger.
  • Rakan blogger boleh menggunakan banners yang disediakan di sini untuk tujuan promosi. Tidak dibenarkan menggunakan iframe atau apa-apa script yang boleh menipu trafik.
  • Pihak penganjur berhak untuk menukar syarat pada bila-bila masa jika perlu sahaja.
klik banner untuk join

Hari Nieyh Ambil Result SPM !!!!

Views
Assalamaulaikum

hai semua. . . haaa,sape yang sama umur dengan mizs???lahir pada tahun 1994?oh tidaaaaaaaakkkk !!! hari nieyh keputusan SPM bakal diumumkan,sumpah mizs berdebar. . takot tak dapat banggakan umi mizs. . .hurm. . . mizs takot tak dapat sambung belajar,mizs nak sambung belajar !!!!! ya allah,berikan lha mizs kekuatan untuk menerima segala hakikat yang bakal berlaku pada hari ini. . 

korank semua yang bakal ambil result hari nieyh mizs doakan korank mendapat kejayaan yang korank idam-idamkan selama nieyh. . .korank pon doakan mizs jugak tau. . .

ok. . bagi sape-sape yang nak cek keputusan korank melalui SMS. . sila ikuti cara di bawah yer. . 
SPM<jarak>NOM IC<jarak>NOM GILIRAN
sape yang nak cuba dipersilakan okeyh. . .nak tau apa bakal terjadi??sini kejadian nya. . .erm. . .kalau nak cuba cek pakai online mizs tak tau lha. .. lupa dah cara nye macam mana. . 

ok lha. . . korank doakan mizs dapat result yang cemerlang tau,kalau tak cemerlang pon,ok pon jadi lha. . .hehehe. . ok lha semua. . .I LEBIU . . mmmuuuaaahhh.. .muuuuaaahh. . mmmmmmuuaaahh!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


 
Copyright © . All Right Reserved by Mizs Nora